Orlik 2012 w Jaworznie
Orlik 2012 w Jaworznie

Turniej Orlika w naszym mieście

logo rogrywek

Mając na celu zapewnienie dzieciom wspaniałej zabawy oraz promocję sportu i gry fair-play Ministerstwo Sportu i Turystyki organizuje III edycję Turnieju Orlika o Puchar Premiera Donalda Tuska.

Miejskie Centrum Kultury i Sportu w Jaworznie jako organizator gier eliminacyjnych na terenie miasta Jaworzna serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w w/w imprezie, która odbędzie się na obiekcie „Orlika” w Pieczyskach przy ulicy Poniatowskiego ( obok Gimnazjum nr 11) w dniu 12 września (środa) kategoria I dla klas czwartych i piątych szkół podstawowych (roczniki 2001 i 2002) i 13 września (czwartek) kategoria II dla klas szóstych szkół podstawowych i pierwszych gimnazjum ( roczniki 1999 i 2000).

Początek o godzinie 9.30. W turnieju może uczestniczyć dowolna liczba drużyn reprezentujących szkoły, UKS-y, świetlice oraz tzw „dzikie drużyny” ( zorganizowane z dorosłym opiekunem). Zgłoszenia zespołów przyjmowane są w nieprzekraczalnym terminie do wtorku 11 września br w Dziale Sportu MCKiS przy ulicy Krakowskiej 8  do godziny 14.30 ( tel. 32-745-10-30 w.81,82,83 lub Janusz Ciołczyk 608671427).

Po zamknięciu listy zgłoszeń około godziny 15.00 odbędzie się losowanie grup turniejowych.

Wszystkie drużyny uczestniczące w turnieju otrzymają pamiątkowe koszulki z logo turnieju ufundowane przez PZU i Orlen ( maksymalnie 10 szt. dla jednej drużyny w zależności od ilości grających zawodników). Dodatkowo zespoły, które zajmą miejsca I-III w swoich kategoriach wiekowych otrzymają puchary ufundowane przez MCKiS Jaworzno. Zachęcamy do udziału w tej ciekawej, sportowej imprezie.