Zaproszenie, propozycja od kolegów z Tarnowa
Zaproszenie, propozycja od kolegów z Tarnowa
Wpisany przez Administrator
niedziela, 14 lipca 2013 13:26

Pomnik W.Witosa w Hradku -2003rKoleżanki i Koledzy!

Dnia 14 września 2013 r. w miejscowości Gródek (Hradek) w Czechach, na Zaolziu odbędzie się uroczystość odsłonięcia nowego Pomnika Wincentego Witosa. Poprzedni pomnik, a byliśmy w 2003 roku wraz z J. Kalinowskim na uroczystości  jego odsłonięcia, został zdewastowany. Okazja do wyjazdu jest podwójna, w tym roku przypada również 80 rocznica emigracji Wincentego Witosa do ówczesnej Czechosłowacji. Poniżej przedstawiam fragmenty poczty elektronicznej od Prezesa Koła Inteligencji Ludowej w Tarnowie, Kolegi Jerzego Jabłońskiego przysłanego na adres administratora strony PSL Jaworzno
Fragmenty listów:
"Teraz przygotowujemy imprezę “Witosową” w Gródku na Zaolziu. Działam też w ToPSL Jaworzno -przed pomnikiem W. Witosa - 2003rwarzystwie Przyjaciół Muzeum Wincentego Witosa. Chcemy zorganizować wycieczki polityczno- edukacyjno- turystyczne. Dla północnej części kraju trasa Michniów- Wierzchosławice- Gródek (Hradek). Szczegóły wkrótce, myślmy o śląskiej grupie  ludowcowej 13-14.09, z noclegiem w Wierzchosławicach. Autokar w dniu 14.09. do Gródka gratis ...(...) Przygotujcie sztandary, zarezerwujcie swój czas na 14.09.2013- Zaproszenie i konkrety dojdą wkrótce!"
I doszły ... poniżej do pobrania

PS
W związku z zapytaniami informuję, że w dniu wyjazdu (14.09) możliwe jest zabieranie chętnych uczestników “po drodze” na trasie Wierzchosławice- Tarnów- Wojnicz- Brzesko- Kraków- Wadowice- Cieszyn- Hradek (Gródek). Prosimy o zgłoszenie na adres TPMWW ( Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. ) albo tel. 668 302 304  (mój) lub 669 65 74 07 (Janusz Skicki) najpóźniej do 30.08. Istnieje również możliwość zarezerwowania noclegu w Hradku (Gródku). Koszt noclegu 220 koron (ok. 35 zł) Zgłoszenia najpóźniej do 6.09 na kontakty j.w.
Pozdrawiam,
Jurek Jabłoński