Ostatnie Wieści Spod KIL-a
Wpisany przez Administrator
środa, 30 kwietnia 2014 21:39

Pan Jerzy Jabłoński

Odszedł od nas Prezes Koła Inteligencji Ludowej z Tarnowa, Kolega Jerzy Jabłoński. Nie spotkałem się nigdy z Jerzym osobiście, ale był mi bliskim człowiekiem. Do polityki, która coraz bardziej staje się odległa od zwykłego człowieka, starał się wprowadzać element ludzki. Z wielką radością na naszej stronie internetowej, umieszczaliśmy "Wieści Spod KIL’A". Wnosiły dużo ożywienia do suchego języka polityki. Będzie nam bardzo brakowało Jerzego, jego przemyśleń, mądrych artykułów. Mam nadzieję, że znajdą się następcy, którzy podejmą to wartościowe dzieło Jerzego. Idee Koła Inteligencji Ludowej są mi bliskie, jako że sam pochodzę z ziemi Witosa, spod Tarnowa. Mój dziadek, jako wójt jednej ze wsi z okolic Tarnowa, współpracował kiedyś z Witosem wprowadzając w życie idee tego wielkiego przywódcy ruchu ludowego. Kolega Jerzy Jabłoński na zawsze, głęboko pozostanie w naszej pamięci!

Z wyrazami szacunku i współczucia dla rodziny Jerzego i jego znajomych, administrator strony PSL Jaworzno - Eugeniusz Janeczek

Poniżej już ostatnie "Wieści Spod KIL'A" ...

Ostanie