Start Prezes - Janusz Ciołczyk Wyróżnienie dla lidera PSL Jaworzno
środa, 21 maja 2014 08:53

Złoty Klucz
Złoty Klucz dla Ciołczyka

W miniony  czwartek  15 maja 2014 roku w Sosnowcu odbyła się uroczysta gala na której podano oficjalne wyniki kolejnej edycji plebiscytu organizowanego przez  Oficynę Wydawniczą Regiony oraz Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich  „Samorządowiec Roku 2012-2013”. Wśród laureatów znalazł się lider powiatowych struktur PSL w Jaworznie, prezes  LKS „Ciężkowianka” Janusz Ciołczyk, któremu „Złoty Klucz” wręczyli redaktor naczelny miesięcznika „Europerspektywy” Janusz Pilszak oraz profesor Marek  Barański.

Konkurs swoim  zasięgiem obejmował samorządy województwa śląskiego. Kapituła pod przewodnictwem posła na Sejm RP IV kadencji  Kazimierza Zarzyckiego, w skład której wchodzą przedstawiciele środowisk artystycznych, kulturalnych, naukowych, gospodarczych oraz trzeciego sektora, promuje postawy wybitnych działaczy samorządowych i ich dokonania mogące znaleźć zastosowanie we wspólnotach województwa śląskiego. (iw)