Start Prezes - Janusz Ciołczyk Wybory samorządowe 2014
Wybory samorządowe 2014

Janusz Ciołczyk kandydatem do Rady Miejskiej w Jaworznie

Janusz Ciołczyk - plakat wyborczyJanusz Ciołczyk, 47 lat - kandydat do Rady Miejskiej w Jaworznie, okręg nr. 3 pozycja 2 na liście PO.Jaworznianin. Z wykształcenia i zamiłowania historyk. Społecznik z krwi i kości. Menedżer sportu i turystyki, dziennikarz i spiker sportowy. Tytuł magistra historii zdobył na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Śląskiego. Ukończył studia podyplomowe menedżera sportu i turystyki na Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach. Absolwent Technikum Górniczego w Jaworznie. Wieloletni radny RM w Jaworznie, której przewodniczył przez 6 lat. Od 16 lat prezes LKS „Ciężkowianka” Jaworzno. Inicjator licznych akcji społecznych, wydarzeń kulturalnych i sportowych, białych niedziel, rodzinnych festynów, troszczący się o ochronę i pielęgnowanie dziedzictwa narodowego, tożsamości historycznej i tradycji lokalnych oraz międzypokoleniowej solidarności. zagospodarowuje czas wolnego dzieciom i młodzieży. Dbający o zdrowie i równowagę psychiczną najstarszego pokolenia.
W październiku 2003 r. jako Przewodniczący Rady Miejskiej w Jaworznie wraz z Bogusławem Śmigielskim i Andrzejem Węglarzem wręczył Janowi Pawłowi II Honorowe Obywatelstwo miasta Jaworzna.
Autor zwycięskiego projektu w ramach JBO dla dzielnicy Ciężkowice na 2015 r.: „Rodzinny kompleks- plac zabaw z siłownia pod chmurką”. Współorganizator letniej półkolonii, wyróżnionej 3. lokatą w konkursie na najlepiej zorganizowany wypoczynek w miejscu zamieszkania w woj. śląskim w 2014 r.

"Jestem bezpośredni. Sprawując mandat radnego w kontaktach z mieszkańcami nie ograniczam się do dwugodzinnego dyżuru raz w tygodniu, ale do dyspozycji pozostaję 365 dni w roku, o czym przekonało się już wielu ciężkowiczan i nie tylko. Codziennie spotkać mnie można na przystanku, w autobusie, w sklepie, na boisku, gdy zalewa piwnicę, w razie pożaru, choroby, blisko codziennych spraw mieszkańców." Janusz Ciołczyk

Okręgi wyborcze w naszym mieście, tutaj także pełne listy wyborcze wszytkich komitetów - na stronie społecznościowej Jaworzna >>

Okręg nr 1: Podłęże, Leopold, Gigant, Podwale, Warpie, Śródmieście, Skałka.
Z tego okręgu  wybierzemy 10 radnych.

Okręg nr 2: Dobra, Szczakowa, Góra Piasku, Długoszyn, Osiedle Stałe, Dąbrowa Narodowa oraz Osiedle Awaryjne.
Z tego okręgu wybierzemy 7 radnych.

Okręg nr 3: Pszczelnik, Jeleń, Bory, Byczynę, Jeziorki, Wilkoszyn, Cezarówkę Górną i Dolną, Koźmin, Ciężkowice, Pieczyska i Starą Hutę.
Stąd do Rady Miejskiej wejdzie 6 osób.

BernadetaSiostrzonek JFM JMM PIS PO WDJ

NP2