Start Aktualności PSL Śląskie Święto Ludowe 2015
Śląskie Święto Ludowe 2015
poniedziałek, 08 czerwca 2015 10:13

Proboszczowice gmina ToszekWojewódzkie Święto Ludowe 2015 odbyło się w Proboszczowicach (gmina Toszek). Tym razem ludowcy i ich sympatycy ze Śląska spotkali się w Gospodarstwie Agroturystycznym "Ranczo". To wzorowe gospodarstwo prowadzą Kornelia i Krystian Kiełbasa. Krystian Kiełbasa jest radnym Sejmiku Województwa Śląskiego (z ramienia PSL) z okręgu wyborczego nr 4. W uroczystościach uczestniczyła 12-osobowa grupa ludowców z Jaworzna z Prezesem Januszem Ciołczykiem. Śląskie Święto Ludowe w Proboszczowicach było bardzo okazałe, dopisała także pogoda. Gości powitał gospodarz Krystian Kiełbasa. Głos zabral Wicemarszałek Województwa Stanisław Dąbrowa. Przemawiał także znany działacz ludowy z Gilowic Marian Ormaniec. Jak to zwykle przy takim święcie bywa odznaczono wielu działaczy ludowych. Program uroczystości był bardzo ciekawy. Była okazja do rozmów i wymiany poglądów na różne aktualne tematy. Wszyscy uczestnicy będą zapewne długo wspominać tę uroczystość, a szczególnie bardzo sympatycznych gospodarzy i ich rodzinę oraz wspólpracowników. Poniżej zdjęcia z tej uroczystości (iw)