Start Aktualności PSL Konwencja samorządowa PSL w Kraśniku
Konwencja samorządowa PSL w Kraśniku
Wpisany przez http://www.dziennikwschodni.pl/

artykuł źródłowy http://www.dziennikwschodni.pl/

konwencja PSL w KraśnikuDo wyborów samorządowych idziemy pod szyldem PSL – ogłosił w sobotę (20 stycznia 2018 -adm), podczas konwencji Polskiego Stronnictwa Ludowego w Kraśniku prezes partii Władysław Kosiniak-Kamysz. Ludowcy rozpoczęli w ten sposób kampanię przed jesiennymi wyborami samorządowymi.

W sobotę w sali gimnastycznej kraśnickiego Zespołu Szkół nr 3 zebrało się ponad tysiąc członków PSL z całej Polski. Podczas spotkania przedstawiono założenia samorządowego programu partii.

– Politycy kłócą się, czy jest już IV czy jeszcze III Rzeczpospolita. Niektórzy proponują nawet V RP. A to jest Rzeczpospolita Samorządowa – mówił Kosiniak-Kamysz, nawiązując do tytułu programu swojego ugrupowania. – W stulecie odzyskania przez Polskę niepodległości musieliśmy przedstawić program poważny, dla wszystkich, a nie dla wybranych. Idziemy do tych wyborów dobrze przygotowani, pod szyldem Polskiego Stronnictwa Ludowego. Do sejmików województw i rad powiatów wystawimy własne listy, ale zapraszamy na nie wszystkie organizacje społeczne i pozarządowe, stowarzyszenia, ruchy miejskie i wiejskie, wszystkich ludzi dobrej woli.

Czytaj więcej na stronach: