Start Z kraju Ludowcy przedstawią swój projekt ustawy reprywatyzacyjnej
Ludowcy przedstawią swój projekt ustawy reprywatyzacyjnej
Wpisany przez www.psl.pl
niedziela, 18 marca 2018 21:07

artykuł źródłowy >>

Warszawa nasza stolicaW ciągu kilku najbliższych miesięcy PSL przedstawi projekt ustawy reprywatyzacyjnej. – Będzie on oparty na wnioskach z pracy komisji weryfikacyjnej ds. reprywatyzacji – zapowiedział Jakub Stefaniak, rzecznik PSL.

Podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Sejmie rzecznik Polskiego Stronnictwa Ludowego Jakub Stefaniak, zapowiedział, że ludowcy w ciągu kilku najbliższych miesięcy przedstawią projekt tzw. dużej ustawy reprywatyzacyjnej, opartej na wnioskach z pracy komisji weryfikacyjnej. Przypomniał także, że przedstawiciel PSL Bartłomiej Opaliński został wybrany na wiceprzewodniczącego komisji.

– W komisji pracować powinni ludzie kompetentni i merytoryczni, tak by rzeczywiście pomóc Warszawiakom. Takim człowiekiem jest dr Opaliński – uważa rzecznik PSL Jakub Stefaniak. Dodał, że przedstawiciel PSL pracuje „dla mieszkańców Warszawy, a nie po to, żeby robić politykę, czy kampanię wyborczą”.

Zadaniem PSL w pracy komisji weryfikacyjnej ds. reprywatyzacji w Warszawie jest pilnowanie interesów mieszkańców stolicy, a nie walczących ze sobą dwóch partii PiS i PO. Komisja powinna wypracować mechanizmy, które posłużą stworzeniu nowej kompleksowej ustawy reprywatyzacyjnej, tak by uchronić mieszkańców przed nikczemnymi praktykami tak zwanych czyścicieli kamienic.

Czytaj więcej na stronie głównej PSL