Start Aktualności PSL Spotkanie opłatkowe PSL w Tarnowie 06.01.2019
Spotkanie opłatkowe PSL w Tarnowie 06.01.2019

W auli urzędu wojewódzkiego w Tarnowie przy Alei Solidarności na opłatku spotkali się małopolscy działacze PSL. Tradycyjnie spotkanie odbywa się  6 stycznia. Gospodarzem spotkania był prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz. Obecni byli także parlamentarzyści i samorządowcy.

Poza liczną rodziną Ludowców w niedzielne popołudnie na tradycyjnym spotkaniu noworocznym pojawili się również przedstawiciele okolicznych samorządów oraz parlamentarzyści. W wystąpieniach zaproszonych gości nie zabrakło odniesień do zbliżających się wyborów i aktualnej sytuacji w Polsce.

„To jest nasze zadanie na rok 2019, bardzo trudny, trudnych wyborów, najpierw wewnętrznych, później europarlamentarnych i parlamentarnych (…). To cel budowy nowej lepszej Polski, nie powrotu do tego co było przed rokiem 2015, bo tamto zostało zanegowane przez naszych rodaków, więc musimy z tego wyciągnąć wnioski” - zaznaczył prezes ludowców podczas tradycyjnego noworocznego spotkania PSL w Tarnowie.

Jak przypomniał, w 2016 roku podczas kongresu PSL przyjęło hasło „przywrócić Polsce braterstwo, solidarność, jedność”. Według szefa Ludowców dziś Polska jest „podzielonym narodem i krajem, który o sprawach już nawet najważniejszych nie potrafi znaleźć wspólnego stanowiska, nie potrafi na zewnątrz w UE i na świecie reprezentować jednego stanowiska”.

Czytaj więcej na temat spotkania w "Nowych Wieściach spod KIL-a" >>