Start Z miasta Spotkanie Noworoczne w LKS „Ciężkowianka”
Spotkanie Noworoczne w LKS „Ciężkowianka”
niedziela, 03 lutego 2019 19:50

Spotkanie Noworoczne w LKS W piątek 1 lutego 2019 r. organizacja pozarządowa LKS „Ciężkowianka” Jaworzno, jak co roku, była organizatorem tradycyjnego Integracyjnego Spotkania Noworocznego. Wzięli w nim udział przedstawiciele różnych środowisk na co dzień w ciągu roku współpracujących ze stowarzyszeniem: samorządowcy, jaworzniccy ludowcy, przedsiębiorcy, reprezentanci organizacji pozarządowych, sportowych, kulturalnych, trenerzy, działacze oraz wolontariusze.

Honorowymi gośćmi byli: poseł na Sejm RP Paweł Bańkowski, prezes zarządu wojewódzkiego PSL województwa śląskiego, radny powiatu zawierciańskiego, a w przeszłości długoletni  wicewojewoda śląski i wicemarszałek województwa śląskiego Stanisław Dąbrowa, laureat nagrody  imienia księdza Józefa Tischnera za działalność na rzecz ubogich i odrzuconych, założyciel i opiekun Wspólnoty Betlejem ksiądz Mirosław Tosza. członek zarządu SPIN-US sp. z o.o. doktor habilitowany  z Wydziału Nauk o Ziemi Uniwersytetu  Sląskiego Iwona Jelonek, wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Jaworznie , prezes PTTK w Jaworznie Tomasz Sędor, radna Rady Miejskiej w Jaworznie  Teresa Kondoszek , prezes Podokręgu Piłki Nożnej w Chrzanowie Józef Cichoń, dyrektor jaworznickiego oddziału PKO BP SA Wioletta Kiermasz, wiceprezes Stowarzyszenia Katolickiego „Przyjaźń Jaworznicka” Marek Migas, wiceprezes PSL w Jaworznie Zofia Paluch, honorowy prezes PSS „Salos” Wenancjusz Ples, honorowi prezesi PSL w Jaworznie Stanisław Adamek i Jerzy Kołodziejczyk, wiceprezes Miejskiego Związku Rolników i Organizacji Rolniczych w Jaworznie Danuta Dubiel, radni jaworznickiego samorządu poprzednich kadencji, członek zarządu OSP Ciężkowice Anna Tarasek, reprezentująca jaworznicki PCK Stefania Romanowska.  Obecny był również uhonorowany  dyplomem „Za zasługi dla miasta Jaworzna” Stanisław Bigaj. (iw)

Więcej na temat spotkania na stronie www.ciezkowaianka.jaworzno.pl >>