Koalicja Polska staje się faktem. PSL i Kukiz’15 łączą siły
Start Aktualności PSL Koalicja Polska staje się faktem. PSL i Kukiz’15 łączą siły
Koalicja Polska staje się faktem. PSL i Kukiz’15 łączą siły
Wpisany przez www,psl.pl

Koalicja PolskaŁączymy siły, żeby zjednoczyć Polaków. Żeby wprowadzić pakiet obywatelski, żeby w Polsce była pełna demokracja, żeby było normalnie – powiedział prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz.

Polskie Stronnictwo Ludowe i Kukiz’15 ogłosiły w czwartek podpisanie porozumienia programowego i wspólny start w wyborach parlamentarnych pod szyldem PSL. – Budujemy mosty porozumienia, Koalicja Polska staje się faktem. Łączy nas wspólnota programowa, wspólnota wartości, wspólnota ideałów i chęci walki o nie. To nie jest łatwa droga, nie idziemy drogą na skróty – powiedział Władysław Kosiniak-Kamysz.

Obie partie łączy wspólnota programowa, wspólnota wartości i ideałów. Koalicja Polska ma na celu odbudowanie w Polsce wspólnoty i braterstwa. – Budujemy racjonalne centrum, przestrzeń polityczną dla wszystkich, którzy podzielają nasze poglądy, wartości. Z szacunkiem dla tych, którzy są na prawo i lewo – zaznaczył lider PSL. – Nie może być tak, że Polacy będą wybierać albo starą prawicę albo nową lewicę. Mają też do wyboru, pierwszy raz chyba od wielu lat, formacje współpracujące, potrafiące się porozumieć pomimo różnic, które pewnie kiedyś były bardzo nawet widoczne – podkreślił Władysław Kosiniak-Kamysz.

Koalicja Polska - program