Start Archiwum
Piękne jaworznianki PDF Drukuj
Wpisany przez portal http://www.jaw.pl

Piękne jaworznianki w konkursie Miss Śląska i Moraw

piękne jaworznianki z naszym jurorem(J. Ciołczyk i M. Burczy jurorami konkursu)

Karolina Sojka otrzymała tytuł II Miss Śląska i Moraw natomiast Dominika Jasińska tytuł Miss Elegancji. Wybory Miss Śląska i Moraw odbyły się 26 czerwca w Górnośląskim Parku Etnograficznym w Chorzowie. W konkursie uczestniczyło osiem pięknych dziewczyn z Czech i jedenaście z Polski, w tym dwie z Jaworzna.Tytuł najpiękniejszej dziewczyny Śląska i Moraw otrzymała Izabela Rak z Zabrza. Nasze jaworznianki prezentowały się z gracją, były ozdobą chorzowskiej sceny co zostało docenione przez jurorów.

Kandydatki na miss prezentowały się w strojach sportowych, letnich, kąpielowych oraz w sukniach ślubnych.
Najbardziej seksownym pokazem, który wywołał olbrzymie zainteresowanie nie tylko męskiej publiczności był pokaz sztucznych futer z bielizną. Jurorzy wśród których był wiceprzewodniczący Rady Miasta Janusz Ciołczyk i radny Mariusz Burczy stanęli przed trudnym wyborem najpiękniejszej dziewczyny. Przed trudnym wyborem stanęła także publiczność wybierając siłą oklasków Miss Publiczności. Najwięcej braw i okrzyków otrzymała Klaudia Musiał. Oprócz ładnych, uśmiechniętych, powabnych dziewczyn organizatorzy przygotowali program artystyczny zatytułowany „Podroż po świecie- zbieżność kultur”. Publiczność podziwiała arabski taniec brzucha, pokazy tańca indyjskiego, pokazy szermierki japońskiej oraz wokalne występy zespołów: Sweet Girls i Projekt K3. Uczestniczki konkursu otrzymały szereg interesujących nagród, nie tylko od sponsorów. Konkurs ten jest także przepustką do wyborów Miss Polski.
II edycję międzynarodowego konkursu Miss Śląska i Moraw zorganizowała jaworznicka Agencja Artystyczna Modelek i Modeli. Gabriela Models.

Obejrzyj film z wyborów Miss Śląska i Moraw

oraz galerię zdjęć